Zo word jij de lievelingsoppas

Ben je net nieuw in het vak en wil je goed voorbereid van start gaan? Het is niet makkelijk om met kinderen te werken. Ieder kind is anders en heeft andere soort aandacht en zorg nodig. De een heeft dit net wat meer nodig dan de ander. Dit kan soms lastig in te schatten zijn. In dit artikel hebben we een aantal tips gedeeld hoe jij de lievelingsoppas wordt van je oppaskinderen.

Een goed begin is het halve werk

Een goede voorbereiding is een goede start voor de leukste babysitavonden. Het is belangrijk dat je op tijd bent, denk aan zeker een kwartier van tevoren aanwezig zijn. Je leert het gezin beter kennen en je kunt rustig van start gaan. Je bespreekt de praktische informatie met de ouders en stelt een lijst op. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Volle aandacht

Tijdens de babysitavond is het belangrijk dat je al je aandacht aan de kinderen geeft. Leg je telefoon weg, plan van tevoren de avond in zodat je niet aankomt en geen idee hebt wat je kunt doen om de kinderen bezig te houden. Wanneer de kinderen op bed liggen kun je gebruik maken van je telefoon en tijd voor jezelf nemen. Houd nog steeds de kinderen in de gaten via een babyfoon of door een paar keer naar boven te lopen.

Promotie op apps

Wil je meer gezinnen waar je naartoe kan voor een babysitavond? Meld je aan bij veilige babysitter apps. Je kunt per regio en in je eigen buurt filteren op verschillende gezinnen die op zoek zijn naar een babysitter. Zo kun je jezelf promoten als babysitter Amsterdam wanneer je daar woonachtig bent. Je upload je cv, deelt je motivatie en een portfolio van je babysit geschiedenis.