Werkgelegenheid

2 min read

Het aantal vacatures is in bepaalde sectoren de afgelopen periode flink gedaald. Maar in sommige sectoren zoals de zorg en de logistieke sector neemt het aantal vacatures juist flink toe. De logistieke sector is een enorm grote sector en er zijn daar nu prima kansen om werk te vinden. Binnen de transport en logistiek zijn ongeveer 700.000 mensen werkzaam in uiteenlopende beroepen en functies zoals schippers, vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, piloten en machinisten. De transport en logistieke sector kent zeer veel bedrijven waaronder ook veel kleine bedrijven. Meer dan de helft van alle bedrijven binnen de transport en logistiek zijn eenmanszaken. Steeds meer starters schrijven zich in als zzp’er. De kans op het vinden van een opdrachtgever als zzp’er is aanzienlijk, terwijl het vinden van een baan met een vast contract lastig blijkt.

Een eigen bedrijf

Als startende zzp’er komt er in het begin veel op je af. Maar met een goede voorbereiding en gebruik makende van de online informatie die er te vinden is moet dat geen probleem zijn. Je hebt als zzp’er in de logistieke sector ook te maken met inkoop van materialen. En als het grote hoeveelheden betreft met de opslag ervan. Voor de opslag zou je een magazijn kunnen huren. Bij het inrichten van je magazijn is het handig om vast te rekenen met eventuele toekomstige groei. Veiligheid is ook een belangrijke factor. Als je met dit soort zaken vooraf rekening houdt dan zal je sneller een soepel draaiende logistiek hebben. En daardoor weer sneller en overzichtelijker kunnen werken. Er komt dus wel het een en ander bij kijken als je gaat starten. Maar met de juiste informatie en hulp zul je ervaren dat je snel draaiende kan zijn.

Werken buitenshuis

Als zzp’er heb je de vrijheid om voor meerdere opdrachtgevers te werken. Je kan dan ook zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Omdat veel particulieren nu besluiten tot het verbouwen of opknappen van hun woning is daar ook veel werkgelegenheid voor de zzp’er. Als je op locatie werkt is een goede voorbereiding van groot belang. Ook de inkoop van materialen en het meenemen van de juiste gereedschappen is een must. Veel gebruikte materialen voor het verbouwen van een badkamer zijn vanzelfsprekend de tegels maar ook tegellijm of poederlijm. Poederlijmen zijn heel makkelijk aan te maken met water en kunnen daarna direct toegepast worden. Naast de badkamer zijn de keuken en het toilet veel voorkomende klussen bij particulieren.