Wat houdt Commercieel procesrecht in?

2 min read

Als bedrijf krijg je soms te maken met conflicten als het gaat om zakelijke contracten. Dat kan erg vervelend zijn om last van te hebben. Het kan namelijk zijn dat de wederpartij je niet helpt bij het zoeken van een oplossing. Hierdoor kan het ook mogelijk om samen met een advocaat naar een rechter toe te stappen om gedwongen tot een oplossing te komen.

Soorten overeenkomsten

Er zijn een aantal verschillende overeenkomsten waarbij je te maken kunt krijgen met commercieel procesrecht. Dit kunnen overeenkomsten zijn zoals koopovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, distributieovereenkomsten, aanneemovereenkomsten, franchiseovereenkomsten, fusies, garanties en algemene voorwaarden.

Op het moment dat je bij zo’n overeenkomst er niet uit komt, kan dit vervelend zijn voor je bedrijf. Dit komt omdat er veel tijd kan gaan zitten in zo’n zaak. Hierdoor kun je het beste de hulp inschakelen van een professionele advocaat die je hier goed bij kan helpen.

Commercieel procesrecht is de sector waarbij je hiermee te maken krijgt. Commercieel procesrecht kan een lastige sector zijn om mee te maken te krijgen. Dit komt omdat commercieel procesrecht door maar weinig advocaten opgelost wordt. Hierdoor kun je goed bij pvhadvocaten.nl terecht. Dit is één van de weinige advocaten bureaus die dit soort zaken aannemen.

Pvhadvocaten.nl Behandeld ook zaken zoals aansprakelijkheid van rechtspersonen in en buiten faillissement. Om alles goed te laten verlopen, kan pvhadvocaten.nl ook over gaan op beslag en executie. Dit maakt dat je zekerheid hebt over je zaak.

Beslag leggen en executie

Op het moment dat er tijdens een commercieel procesrecht zaak problemen blijven voorkomen, kan er over worden gegaan op beslag leggen en soms zelfs executie. Het is namelijk mogelijk om conservatoir beslag te leggen op de bankrekening van de persoon of het bedrijf waar je een conflict mee hebt.

Conservatoir beslag is het beslag leggen op een bankrekening of de bezittingen van iemand waarvan je geld eist. Het is mogelijk om dit te doen voordat de rechter al een uitspraak heeft gedaan over de vordering. Het is bij de rechter mogelijk om te vragen of het beslag opgeheven mag worden.

Van executie is vaak sprake als het gaat om een hypotheek of een pand. Hierbij is het mogelijk om beslag te leggen op roerende zaken. Dit is vaak de inboedel van een pand. Hierbij wordt er overgegaan in de verkoop van deze spullen. Hierdoor wordt het geld van de lening deels terugbetaald.

Voordat een executie plaatsvindt, is er vaak eerst sprake van een kort geding. Dit komt omdat dit belangrijk is om er voor te zorgen dat er niet onrechtmatig een executie plaatsvindt. Dit kan namelijk catastrofaal zijn. Niemand zit daar dan ook op te wachten, ook de schuldeiser niet.