Waarop zijn werving en selectiebureau tarieven gebaseerd?

1 min read
logo werving en selectie vergelijken

Waarop zijn werving en selectiebureau tarieven gebaseerd? Die vraag komt bij je boven als je je afvraagt of je de werving en selectie beter zelf kunt doen of beter kunt uitbesteden. Beiden kosten geld, en in je eigen bedrijf weet je precies waar de kosten vandaan komen.

logo werving en selectie vergelijkenWaarop zijn tarieven gebaseerd?

De diensten van een werving en selectiebureau kosten ook geld. Maar waarop zijn deze kosten gebaseerd? Dat vragen veel managers zich af, aangezien de kosten tussen de diverse werving en selectiebureaus enorm kunnen verschillen. De oorzaak van de diversiteit in de tarieven ligt vooral aan de vacature die openstaat.

Verschillende tarieven

De vervulling van een vacature voor een mbo-functie is goedkoper dan voor een hbo-functie. Ook ligt het erg aan de soort functie. Zijn er veel mensen die geschikt zijn voor de functie, of zijn er maar een paar mensen die de functie kunnen vervullen? Hoe schaarser de mensen zijn die de vacature kunnen vervullen, hoe hoger de kosten zijn om een geschikte persoon te vinden. Daarom is een offerte per vacature noodzakelijk om een goed beeld te krijgen van de kosten die ermee gemoeid zijn.