Waarom RVS polijsten?

1 min read
rvs polijsten

RVS polijsten, hoe gaat dat precies in zijn werk? En waarom is het eigenlijk nodig? RVS zien we steeds meer terug in allerlei gebruiksvoorwerpen, interieurs en allerlei andere toepassingen.

rvs polijstenHoe werkt polijsten?

Als RVS gepolijst wordt, gebeurt dit door middel van een soort schuurmachine. Niet-afgewerkt RVS heeft ruwe oppervlakten. Deze worden glad geschuurd met een steeds fijnere korrel, zodat een volledig glad resultaat bereikt wordt. Het is daarbij belangrijk dat de schuurrichting regelmatig verandert, zodat er geen strepen zichtbaar worden.

Waarom is polijsten belangrijk?

Niet-afgewerkt RVS is veel sneller vatbaar voor corrosie. Doordat vuil en zouten achter kunnen blijven in het ruwe oppervlak, gaat de kwaliteit van het RVS snel achteruit. Door het RVS te polijsten wordt dat voorkomen. Een andere reden is dat gepolijst RVS er mooier uitziet dan niet gepolijst RVS. Doordat het oppervlak helemaal glad is gemaakt, is er een hoogglans afwerking. Hierdoor komt het RVS qua uitstraling mooi tot zijn recht. Een derde reden waarom RVS gepolijst wordt, is omdat RVS-onderdelen veel in machines, motors en dergelijke gebruikt worden. Er moet dan zo min mogelijk wrijving zijn tussen de onderdelen, en dat wordt bereikt door het RVS glad te polijsten.

More Stories