Waarom milieuvriendelijke luiers

2 min read
milieuvriendelijke luiers

Wanneer je een baby hebt zijn er veel zaken die er geregeld moeten worden op een dagelijkse basis. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van de luiers. Daar zullen we het in dit artikel met name over gaan hebben. Maar niet alleen dat, met name over de verschillende soorten luiers en de reden om het een goed idee is om over te stappen op milieuvriendelijke luiers. Om te beginnen gaan we het hebben over welke soort doorgaans worden gebruikt door meeste ouders.

milieuvriendelijke luiers

De welbekende wegwerpluiers

Iedereen heeft over gehoord en kent ze wel: De wegwerpluiers. Deze zijn erg handig in het dagelijks gebruik. Het is een kwestie van de juiste maat selecteren voor de baby die je hebt, en simpelweg de luier omdoen. Naarmate je kleintje groeit, zal je op andere maten moeten overstappen. Wanneer een luier verschoond moet worden, kan deze makkelijk worden ingevouwen en bij het vuilnis worden gegooid. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk werken is met een wegwerpluier. Daarom heeft het ook deze naam gekregen, na gebruik wordt hij simpelweg weggegooid. Daar kleeft echter ook een flink nadeel aan. Wegwerpluiers zijn over het algemeen ontstaan uit olieproducten, niet goed afbreekbaar, waardoor het een negatieve impact heeft op het milieu. Gelukkig zijn daar oplossingen voor bedacht, te weten, de milieuvriendelijke luiers.

De vele voordelen van milieuvriendelijke luiers

Om te beginnen zijn ze opgebouwd uit biologisch afbreekbare stoffen. Dit betekent dat wanneer ze ooit weg zou gooien, dat ze het milieu niet zo zwaar belasten als dat de wegwerpluiers doen. Een ander voordeel is dat ze niet zo snel over te worden weggegooid, omdat ze herbruikbaar zijn. Dit heeft dus als voordeel dat je niet steeds opnieuw hoeft te kopen, je kunt ze gewoon wassen en opnieuw gebruiken. De materialen waarvan deze luiers zijn gemaakt, zijn kwalitatief zo goed, dat ze meerdere keren opnieuw kunnen worden gewassen, zonder dat de luiers inboeten aan kwaliteit. Ook hebben deze luiers een heel mooi ander kenmerk, namelijk dat ze voorzien zijn van allerlei leuke kleuren en motiefjes. Op deze manier ziet je baby daar ook een stuk leuker uit wanneer hij of zij de luier draagt.