Waarom laminaat?

Waarom laminaat?

Er bestaan vele opties als het gaat om vloeren. Soms kan het zelfs een beetje overweldigend zijn om de beste vloer uit te kiezen. Voor iedereen die tegen dit probleem oploopt, staan hier de redenen waarom je voor een vloer gemaakt van laminaat moet kiezen.

Wat is een laminaatvloer precies?

Allereerst nog een stukje over wat laminaat nou precies inhoudt. Laminaat bestaat uit vier lagen. De bovenste laag hiervan is gemaakt om slijtage tegen te gaan. De vier lagen worden samengeperst totdat het laminaat wordt. Omdat het wordt samengeperst, heeft laminaat andere voordelen dan vloeren die maar uit één laag bestaan. Laminaat wordt vaak zo gemaakt dat het op een houten vloer lijkt, maar er bestaan ook andere opties.

Reden 1: makkelijk te onderhouden

Voor vele mensen zal het een groot voordeel zijn dat laminaat erg makkelijk is om te onderhouden. Alleen stofzuigen en dweilen is genoeg om de vloer in piekfijne conditie te houden. Aanbevolen wordt om elke twee tot vier weken te dweilen met een laminaatreiniger die verdund is met water.

De manier waarop laminaat gelegd wordt, geeft vrijwel geen mogelijkheid voor stof om de planken in te trekken. Daarnaast wordt er ook geen stof of viezigheid opgenomen, zoals bij tapijt. Een heel hygiënische, makkelijk te onderhouden vloer dus!

Reden 2: de prijs

Geen enkele vloer is echt goedkoop, maar laminaat komt toch wel dichtbij. Wanneer er gekeken wordt naar de prijs in vergelijking met kwaliteit, is laminaat zeker te betalen. Een laminaatvloer gaat ongeveer 25 jaar mee. De vloer heeft daarnaast geen speciaal onderhoud nodig, dus die prijs komt er ook niet bovenop. Daarentegen staat wel dat laminaat maar 25 jaar meegaat. Een houten vloer gaat bijvoorbeeld levenslang mee, al hebben deze soorten vloeren wel meer onderhoud nodig over de jaren heen.

Reden 3: het aanbod

Er bestaan vele verschillende soorten laminaatvloeren met allerlei andere uitstralingen. Niet alleen is laminaat te koop in verschillende kleuren, vrijwel alle houtsoorten zijn ook nog eens nagebootst. Voor mensen die toch liever een tegelvloer hebben, zitten ze ook goed bij laminaat. Tegelvloeren zijn namelijk nagebootst. Voor het volledige aanbod, kan er gekeken worden op laminaatenparket.nl.

Daarnaast is laminaat kleurvast. De kleur die gekocht wordt, is de kleur die de vloer zal blijven. Houten vloeren kunnen verkleuren na blootstelling aan zon, maar laminaatvloeren doen dit niet.

Reden 4: makkelijk zelf te leggen

Om de kosten toch iets te verlagen, kan laminaat zelf neergelegd worden. Dit is erg makkelijk om te doen. Laminaat kan in elkaar worden geklikt, waardoor vrijwel iedereen het zelf kan neerleggen. Er is verder geen lijm nodig, maar toch liggen de planken goed tegen elkaar aan.

De bovengenoemde redenen zullen vast wel iemand helpen met het kiezen voor een laminaat vloer. Ben jij die persoon?

Reageren is niet mogelijk.