Waarom babydoekjes gebruiken

2 min read
babydoekjes

Het ouderschap

Je bent als man en vrouw net ouders geworden van een pracht van een baby. Jullie hebben alles mooi op order. De babykamer is klaar en voorzien van ledikantje, commode en alles er op en er aan.

Ook een flinke voorraad luiers is ingeslagen zodat je de eerste weken door kunt.

Iets wat niet vergeten mag worden zijn de babydoekjes. Deze ben je ook veelvuldig nodig en dus is het aan te raden hier ook een goede voorraad van voorhanden te hebben.

babydoekjes

Babydoekjes

Babydoekjes zijn er natuurlijk om je baby schoon te maken en te houden. Deze doekjes worden met name gebruikt na het verschonen/verwisselen van de luiers.

Waarom is het nu zo belangrijk om baby doekjes te gebruiken? Wel nu, dat leggen we hieronder uit.

Allereerst maken ze het babyhuidje goed schoon. Maar dat niet alleen, ze verzorgen de huid ook nog eens tegelijkertijd. Daarnaast beschermen ze jouw baby tegen huiduitslag.

Het is bovendien handig om deze baby doekjes voorhanden te hebben tijdens het verschonen van je baby om even snel je eigen handen te kunnen wassen.

Wat we ook vaak zien in de grappige video’s op televisie is dat een baby snel even de verschoner, vaak de papa, onder pist tijdens het proces. Vaak wordt dan recht in het gezicht geplast. Het ziet er natuurlijk grappig uit, maar je wilt het daarna wel snel even schoonmaken. Dit kan ook ideaal met de baby doekjes.

Wat ook kan is dat je baby zelf een vies gezichtje heeft. Hiervoor zijn er de speciale snoetenpoetsers op de markt, maar het kan ook prima met een standaard baby doekje.

Voor de rest zijn deze doekjes makkelijk om de omgeving van het verschonen even af te vegen. Het kan natuurlijk gebeuren dat ook de commode of tafel waar je verschoont wat vervuild raakt. Even een doekje er over en klaar is kees.

Als je op pad gaat zou ik ze ook altijd mee nemen. Als je bijvoorbeeld in de auto onderweg moet verschonen is het handig om ze bij de hand te hebben. En ook dan kun je weer de omgeving afnemen als deze wat vies is geworden.