Vespa Primavera scooterbanden kopen

Vespa Primavera scooterbanden kopen

De Vespa Primavera is niet voor niets één van de populairste scooters van het moment. Vespa staat voor kwaliteit en innovatie. Hoewel het design doet denken aan lang vervlogen tijden is de techniek onder de kap zeer modern en innovatief. De Vespa Primavera is de laatste in een lange lijn scooter modellen en waarschijnlijk ook wel de beste. Wanneer je nieuwe scooterbanden wilt kopen moet je er rekening mee houden dat niet alle Vespa scooters dezelfde bandenmaat hebben. Zo heeft de Vespa Primavera 11 inch banden waarvan de voorband andere afmetingen heeft dan de achterband. Op deze pagina lees je welke scooterbanden je nodig hebt voor de Vespa Primavera, en wat deze scooter zo speciaal maakt.

Koop direct de juiste scooterbanden voor de Vespa Primavera bij scooteronderdelenshop.com. Hier vind je goedkoop de beste merkbanden online.

Wat maakt Vespa zo bijzonder?

Vespa begon in 1946 als nieuw product uit de Piaggio fabriek. Na de Tweede Wereldoorlog moest Piaggio zichzelf opnieuw uitvinden, ze mochten niet langer oorlogsmaterieel fabriceren. In het magazijn lagen nog kleine wielen voor vliegtuigen en veel plaatstaal, daar besloten ze twee nieuwe voertuigen mee te maken; De driewieler Ape ofwel “Bij” en de Vespa scooter ofwel “Wesp”. Deze naam is te danken aan het motorgeluid en de vorm die iets wegheeft van een wesp. De vliegtuigwielen zijn ondertussen vervangen door 11 inch wielen, nog steeds worden Vespa scooters gemaakt van echt plaatstaal.

Scooterbanden en andere accessoires koop je goedkoop online via scooteronderdelenshop.com.

De huidige Vespa Primavera

De Vespa Primavera is de opvolger van de populaire Vespa LX scooter. Bij de Vespa Primavera is de vormgeving wat eleganter geworden, sinds 2015 worden de binnenkappen ook meegespoten. In 2017 is de Primavera nog verder verbeterd. Ook de bandenmaat is veranderd, waar de Vespa LX achter een 10 inch band heeft hebben ze bij de Vespa Primavera gekozen voor een 11 inch achterband evenals een 11 inch voorband. Er zijn verschillende uitvoeringen van de Vespa Primavera te koop waaronder een Primavera Touring editie en de speciale Primavera Settantesimo uitvoering.

Voor alle Vespa modellen vind je de juiste accessoires op scooteronderdelenshop.com.

Banden kopen voor de Vespa Primavera

Je moet jouw scooter uiteraard goed onderhouden, controleer regelmatig de banden van de scooter. Hoewel er geen minimum diepte is gesteld in Nederland voor het bandenprofiel moet er wel profiel aanwezig zijn. Dat is niet alleen verplicht, het rijdt ook veel veiliger. De Vespa Primavera voorband heeft de bandenmaat 110-70-11 en de achterband heeft de maat 120-70-11. Zowel de voorband als de achterband heeft dus een velgmaat van 11 inch, dat is anders dan de voorganger die achter een 10 inch velg heeft. Verder kun je kiezen voor zomerbanden, winterbanden en all-purpose banden. Bij voorkeur wissel je elke zes maanden deze banden, wanneer je het hele jaar rijdt en toch niet de banden wilt verwisselen zijn winterbanden de beste keuze vanwege het optimale profiel om water af te voeren.

Bestel goedkoop online bij scooteronderdelenshop.com voor alle banden voor de Vespa Primavera en uiteraard ook andere scooter modellen.

Reageren is niet mogelijk.