Van verwarmingsmonteur tot nieuw viaduct; het komt voort uit technische vacatures

Van verwarmingsmonteur tot nieuw viaduct; het komt voort uit technische vacatures

Want technische vacatures zijn er van klein tot groot. Van mbo tot wo, voor starters en voor de ervaringsdeskundigen. Je kunt werkzaam zijn in een fabriek, op kantoor, bij een groot installatiebedrijf of je eigen eenmanszaak hebben.

Technische vacatures bij een fabriek

Machines bedenken, tekenen, bouwen en onderhouden. Of het werken met technische installaties. Het kan allemaal plaatsvinden binnen de muren van een fabrieksgebouw. Als constructeur bedenk je en ontwerp je nieuwe machines. Als uitvoerder bouw je met behulp van de instructies en protocollen de machine op.

Liever een nieuwe spoorlijn ontwerpen?

Dan zit je goed bij de civiele techniek. Alles wat te maken heeft met wegen, spoorwegen, waterwegen, viaducten, bruggen en andere openbare voorzieningen, valt onder de civiele techniek. Dat komt met een hoop verantwoordelijkheid. Wanneer je een viaduct ontwerpt, wil je dat dit 100% veilig is. Het ontwerpen van een nieuw wegennetwerk is niet eenvoudig. Je moet rekening houden met de omgeving, de luchtkwaliteit, geluidsoverlast, vergunningen, enzovoorts enzovoorts. Er gaat een lange tijd overheen voordat het plan daadwerkelijk uitgevoerd is.

Of ben jij die allrounder?

Als medewerker van een technische dienst ben je onmisbaar. Probleem? Je wordt gebeld. Storing? Je wordt gebeld. Iets kapot? Je wordt gebeld. En ondertussen zijn er ook reguliere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Een goede afstemming en een goede communicatie tussen jou en je collega’s is nodig, om ervoor te zorgen dat alles aan het eind van de dag afgerond is. Stress heb je niet, wel doorzettingsvermogen en creatieve ideeën.

Van ziekenhuis tot fabrieksgebouw

Behalve het feit dat je dag bepaalt wordt door de dingen die gebeuren, is iedere werkplek uniek als je werkzaam bent als lid van de technische dienst. In een ziekenhuis wordt je gebeld als de bladeren de stoep te glad maken, als de automatische toegangsdeur dienst weigert of als de televisies op een kamer niet meer functioneren. Wanneer je in een fabrieksgebouw werkt zijn de storingen en werkzaamheden van een heel andere aard. Machines die kapot gaan of een rolpoort die niet meer omhoog wil.

Ben jij technisch onderlegd?

Voor de meeste vacatures in de techniek moet je handig zijn. Of in ieder geval geen twee linkerhanden hebben. Ben je niet handig, maar heb je wel technisch inzicht, kun je goede tekeningen maken en plannen uitwerken? Ook dan kun je een belangrijke rol spelen in de voorbereiding en coördinatie.

Reageren is niet mogelijk.