Unimog

Unimog

Een unimog, voor een kenner is het een bekend woord, voor andere lijkt het een verzonnen woord. Een unimog is een kleine Duitse vrachtwagen. Origineel is deze afkomstig van het merk Daimler-Benz. De kleine vrachtwagen is afkomstig van een ontwerp van rond de Tweede Wereldoorlog. De naam is een afkorting van de volledige naam; German Universal Motor Gerät. De originele bedoeling van unimog was langzaam rijdend bouwverkeer. Er kon mee op het land worden gewerkt, werktuigen werden ermee aangedreven en hij werd ook gebruikt als transportmiddel. Uiteraard kon de unimog ook een functie als auto bekleden. Er zijn veel verschillende modellen van de Unimog. Al deze modellen zijn aangekaart met codes. Van de Dakar rally tot aan de politie van Duitsland, de unimog is een breed inzetbaar voertuig.

Naamsbekendheid

De unimog is een bekend voertuig, zeker onder kenners. Er zijn meerdere groepen in Nederland die een club hebben ten ere van het unimog voertuig. Er zijn meerdere reden waardoor de unimog bekend is geworden. Een leuk voorbeeld komt uit 2011. LEGO, het speelgoed van bijna ieder kind, bracht ten ere van haar 60 jarig jubileum een model uit in haar TECHNIC serie van het voertuig. In 2006 is een museum geopend ten ere van de unimog. Misschien niet geheel onverwachts, maar dit museum staat in Duitsland, Gaggenau op precies te zijn. Binnen staan alle uitvoeringen opgesteld, buiten kan er zelfs mee worden gereden. Zoals genoemd in de inleiding zijn er heel verschillende soorten unimogs, en zijn ze ook in verschillende jaren uitgebracht. Dit betekent dat het aankopen van een unimog kan variëren. Sommige unimogs komen uit het jaar 1959, andere uit 2007. Wanneer u van plan hebt om een unimog te kopen is het belangrijk om op dit soort kenmerken te letten.

Aankoop

Een unimog is geen veel voorkomende wagen. Er zijn wel fanclubs voor, maar dit zijn zeer specifieke voorbeelden. Door de grote productiegetallen heen is het niet moeilijk om aan een unimog te komen. Toch moet er voor aankoop goed worden gelet op een aantal aspecten. Eerdere modellen zijn een stuk minder comfortabel dan nieuwe modellen. De fabrikant van unimog bracht pas later in de modellenreeks de factor comfort aan. sommige unimogs hebben een platform, andere een laadbak. Door breed onderzoek te doen kun jij de juiste unimog vinden. Zoek je er één voor het rijplezier, of wil je zo veel mogelijk draagkracht. Zorg ervoor dat u dit soort aspecten goed in kaart heeft voordat u een unimog gaat kopen.

Reageren is niet mogelijk.