Terug naar het verleden met delfts blauw!

Terug naar het verleden met delfts blauw!

Het inrichten van bijvoorbeeld een huis, klaslokaal of andere ruimte, is voor de één een enorm lastige klus en voor de ander een feestje. Laatst ben ik bezig geweest met de inrichting van mijn huis en al gauw ging ik terug naar het verleden. Het begon met een aantal retro meubels en al gauw ging ik stad en land af op zoek naar authentieke en originele meubels. Enige tijd later had ik mijn huis zo goed als ingericht. Mijn huiskamer was inmiddels een walhalla die zo uit de jaren 80’ leek te komen. Een paar details zijn uiteraard wel modern, want om nou op een klein zwart wit tvtje, tv te kijken is het ook net niet. Toen ik eenmaal op zoek ging naar wat bijpassende accessoires, kwam ik al gauw bij delfts blauw uit. Benieuwd hoe ik delfts blauw in mijn inrichting heb verwerkt?

Een beetje retro in huis

Voorheen was ik helemaal niet zo gek van retro meubelen of die jaren 80’ look. Sinds kort is het compleet bij mij overgeslagen en kon ik niet meer stoppen met shoppen. Mijn accessoires liepen een beetje achter op de rest van de inrichting. Ik zag namelijk dat deze bijna allemaal een moderne uitstraling hadden. Denk bijvoorbeeld aan de tv, spelcomputer en tablet. Doordat mijn oma altijd gek was van delfts blauw, heb ik daar ook een groot gedeelte van geërfd. Al die jaren lag het opgeslagen in een kast en heb ik er nooit meer naar omgekeken. Ik besloot eens te kijken of het bij mijn retro inrichting zou passen. En wat denk je? Het was precies de finishing touch die ik nodig had. Mijn huis is af en is de perfecte combinatie tussen authentiek, modern en klassiek.

Delfts blauwe souvenirs

Ben jij ook op zoek naar een klassieke touch voor je inrichting, maar heb je geen delfts blauw erfstukken? Kijk dan eens online en ga op zoek naar een souvenirwinkel. Souvenirwinkels hebben over het algemeen honderden producten in de delfts blauwe sfeer. Ook kun je natuurlijk naar een fysieke winkel gaan. Alleen al in Amsterdam kun je in tientallen winkeltjes terecht om naar hartelust op zoek te gaan naar klassieke accessoires. Let altijd wel even goed op de prijs want dergelijke souvenirs of accessoires komen tegen een hoge prijs. Vind je delfts blauw voor een lagere prijs dan kun je er vanuit gaan dat dit een imitatie is. Ook niets mis mee natuurlijk maar authentiek is mooier!

Reageren is niet mogelijk.