Stoer veganistisch worden

Stoer veganistisch worden

Momenteel is er steeds meer aandacht voor een meer duurzame, eco-vriendelijke en diervriendelijke aanpak van verschillende industrieën. Veel mensen willen ook zelf meehelpen aan een beter klimaat, minder vervuiling en een diervriendelijke wereld. Ze gaan bijvoorbeeld afval scheiden of worden vegetariër of veganistisch. Toch merk je dat zeker bij diervriendelijk eten, het meer vrouwen zijn die deze gewoontes aannemen dan mannen. Veel mannen kunnen moeilijker gedag zeggen tegen vlees lijkt het. Misschien komt dit omdat mannen meer proteïne nodig hebben. Maar het lijkt ook te komen omdat veel mannen druk op elkaar leggen dat het minder mannelijk is om geen biefstuk te eten. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het is prima mogelijk om stoer en veganistisch te worden. In dit artikel bespreken we hoe je in topvorm kunt zijn, sterk kunt blijven en toch veganistisch kunt eten.

Vervang de proteïne

Het is een realiteit dat mannen statistische gezien meer spieren hebben en daarom meer proteïne nodig hebben voor een goed functionerend lichaam. Maar alhoewel kip, biefstuk en andere vleessoorten goede bronnen van proteïne zijn, betekent dit niet dat je ook niet op diervriendelijkere manieren aan je proteïne kunt komen. Voor vegetariërs zijn er bronnen zoals eieren, maar ook veganisten hebben meer dan genoeg opties. Zo zijn er bijvoorbeeld zwarte bonen, tofu, noten en zaden en tempé. Verder heb je kikkererwten, linzen, quinoa enzovoorts. Er zijn dus meer dan genoeg opties. Als deze voedingsmiddelen normaal niet in je dieet voorkomen zal het even een omschakeling zijn, maar geef niet op. Er zijn ontzettend veel lekkere gerechten met deze ingrediënten te maken.

Doe aan krachttraining

Aangezien veel mannen denken dat als ze veganistisch worden ze op de een of andere manier minder mannelijk worden of spieren kwijtraken, raden we aan om gewoon je krachttraining te doen. Regelmatig gewichtheffen is ook prima mogelijk wanneer je veganistisch bent en als je genoeg traint kun je er uit zien als een gespierde god. Kijk maar naar de vele fitness helden die veganistisch eten.

Kleding

Wanneer je veganistisch gaat eten is de volgende stap om ook diervriendelijke kleding te gaan dragen. Denk bijvoorbeeld aan sneakers waar geen leer voor is gebruikt. Een goede optie zijn Veja heren sneakers. Deze sneakers worden met plantaardig rubber en duurzaam katoen gemaakt en er komt dus geen dieronvriendelijk leer aan te pas. De sneakers zijn comfortabel, stoer en zeer betaalbaar. De schoenen zijn verkrijgbaar op https://www.vanarendonk.nl/dames/veja-dames-sneakers/. Het is dus hartstikke goed mogelijk om veganistisch te worden als man zonder dat je iets mist in je leven

Reageren is niet mogelijk.