Het is nooit te vroeg voor Sinterklaas!

2 min read

De zomer moet er nog aankomen, maar het is nooit te vroeg om al vooruit te kijken naar de feestdagen! Want zeg nou eerlijk, is dat niet eigenlijk de mooiste tijd van het jaar? Weinig kan toch tippen aan de gezelligheid van de koude wintermaanden, en de gezelligheid met vrienden en familie die daarbij hoort. Als eerste staat Sinterklaas dan op de agenda, onze favoriete, Nederlandse feestdag. Rijmpjes, strooigoed, cadeautjes, het hoort er allemaal bij. En voorpret is al de helft van de pret, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen. In deze blog geven wij je wat tips en inspiratie hoe jij met Sinterklaas eens echt goed uit kan pakken dit jaar.

1.De aanloop

Zoals we net zeiden is voorpret het halve werk. En die begint voor Sinterklaas al in november, misschien wel eind oktober als je er echt vroeg bij bent. En waarom ook niet? Hoe langer je van de Sinterklaassfeer kan genieten, des te beter zou je zeggen. Begin daarom vroeg met genieten, bijvoorbeeld door vast was strooigoed en pepernoten te bestellen. Vrolijk je huis, werkplek of sportclub op met bijvoorbeeld weckpotjes met strooigoed sinterklaas. Zo kunnen jij en je familieleden of collega’s al lekker in de stemming komen.

2.Cadeau inspiratie

Bij Sinterklaas horen cadeaus, net zoals zon bij zomer hoort of friet en mayonaise. Zo simpel is het nou eenmaal. Maar dan komt de grote vraag, wat ga je iemand geven? Als je lootjes trekt is dit een stuk simpeler, dan krijg je een lijstje met cadeauwensen en kun je daar iets uitzoeken. Maar als je op een andere manier de verjaardag van de goedheiligman viert, is het aan jou om iets leuks te bedenken. Begin daar maar op tijd mee, informeer voorzichtig waar je die ander blij mee zou maken. En vergeet ook niet Sinterklaas te vieren met je collega’s! Overleg met je personeelsafdeling wat er allemaal mogelijk is en pak groots uit. Bijvoorbeeld door sinterklaaspakketten online bestellen voor al je collega’s! Dat valt zeker in de smaak.

3.De avond zelf

Hoe vier jij dit jaar Sinterklaas? Met surprises en gedichtjes, waarin je op een grappige en net sarcastische toon de hoogte- en dieptepunten van iemands jaar bespreekt? Of ga je voor de meer traditionele aanpak, met een grote jute zak met cadeaus, en heel veel gezelligheid bij het uitpakken? Het kan allemaal, het is maar net wat jou aanspreekt. En als je met kinderen viert is niks leuker dan een “echte” sinterklaas erbij te hebben. Vraag eens rond bij buurmannen, collega’s of clubgenoten of iemand zin heeft om een baard en mijter op te zetten. Succes gegarandeerd!