Shortlease

2 min read

Als u een starter of zelfstandige zonder personeel bent heeft u vaak een bedrijfswagen nodig. Het aanschaffen van een bedrijfswagen kan duur zijn. Er zijn veel kosten waar rekening mee moet worden gehouden. Er zijn afschrijvingskosten, onderhoudskosten, belasting en uiteraard de kosten voor brandstof. Als laatste, maar zeker niet de minst belangrijkste, de aanschafkosten van de bedrijfswagen. Als starter of zelfstandige zonder personeel is je liquiditeit vaak niet heel hoog. Dit betekent dat een investering voor een bedrijfswagen een redelijke grote aanslag op je liquiditeit is. Bij het kiezen voor shortlease vallen een heleboel van deze nadelen weg. Er zijn ten eerste geen aanschafkosten meer. Dit betekent dat er geen grote investering gedaan hoeft te worden. Ook zijn er geen onderhoudskosten, afschrijvingskosten en zelfs de belasting wordt door het desbetreffende leasebedrijf voor uw betaald. Uiteraard moet u wel zelf de brandstof betalen, naast een vast maandelijks bedrag waarvoor u least.

In het contract

In het leasecontract zitten vier onderdelen. Allereerst het onderhoud. Elke auto heeft behoefte aan onderhoud. Dankzij het leasecontract hoeft u zich als huurder hier geen zorgen over te maken. Gedurende de leaseperiode wordt het onderhoud voor u gedaan. Als tweede onderdeel; de verzekering. Dit is altijd een lastig onderdeel. Gelukkig zit ook de verzekering inbegrepen in het leasecontract. Dit betekent dat er 24/7 een team paraat staat om u te helpen met eventuele opgelopen schade. Als derde onderdeel bespreken we de motorrijtuigen & wegenbelasting, ook wel bekend als de MRB & wegenbelasting. De leasemaatschappij betaald ook deze kostenpost. Als laatste onderdeel bespreken we direct vervangend vervoer en pechhulp. Dit sluit aan bij de verzekering van het leasevoertuig. Bij een eventuele ongeval wordt er direct pechhulp ingeschakeld door de leasemaatschappij. Ook staat er even snel een vervangen voertuig voor u klaar. Dit is voor starters en Zelfstandige zonder personeel extra fijn, want tijd is geld. Niet alleen bij ongevallen maar ook bij reguliere beurten staat er een vervangen auto klaar.

Shortlease

Het doel van deze blog was om u als lezer informatie te geven over de voordelen van shortlease. Als u nog niet zeker bent of shortlease iets voor u is kunt u contact opnemen met een leasemaatschappij die gespecialiseerd is in shortlease. Er zijn namelijk nog andere soorten lease, dus het is belangrijk dat u zich goed laat informeren over de verschillende mogelijkheden. Op deze manier vind u een vorm van leasen die bij u en mogelijk bij uw bedrijf past en van toegevoegde waarde is.