Middelbaar veiligheidskunde in jouw bedrijf

1 min read

Een middelbaar veiligheidskunde of kortweg MVK is iemand die van alle markten thuis is als het op veiligheid aankomt. Middelbaar veiligheidskunde is echt een allrounder op het gebied van veiligheid. Hij of zij kan niet enkel adviseren of inventariseren, maar ook leidinggeven, aansturen en zelfs je personeel opleiden of trainingen geven op het gebied van veiligheid. Dit kan dus een zeer zinvolle investering zijn voor jouw bedrijf, zeker als je weinig kennis of ervaring op het gebied van veiligheidsmaatregelen in je bedrijf hebt.

Functie van MKV

Middelbaar veiligheidskunde houdt in dat je niet alleen een risico-inventarisatie en evaluatie of taakrisicoanalyse kunt opstellen, maar ook metingen kan uitvoeren. Uiteraard kan een MKV ook inspecties en controles uitvoeren, al dan niet aangekondigd. Daarnaast worden aanbevelingen en instructies gegeven aan werkgevers, werknemers en ondernemingsraden. Bedrijfsongevallen worden geanalyseerd door de middelbaar veiligheidskunde. Ook worden trainingen en voorlichtingen gegeven. Daarnaast worden veiligheidsrapporten opgesteld en gepresenteerd aan degene die de MKV inschakelt. Je leest meer over de functie middelbaar veiligheidskunde op deze pagina.

Taken en meer informatie

Inventariseren, adviseren, trainen en rapporteren zijn kortweg de taken van de MKV. Trainingen worden ook ontwikkeld door middelbaar veiligheidskunde. Deze worden op locatie vervolgens gegeven. Ben je benieuwd of je zo iemand kunt gebruiken voor jouw bedrijf? Dan kun je contact opnemen met G4S Safety Solutions. Je kunt telefonisch contact opnemen voor direct en persoonlijk contact. Maar je kunt ook een offerte opvragen via de pagina om snel een idee te krijgen van de kosten voor een MKV.