Maak gebruik van letselschade advocaat Amsterdam

2 min read

Als je in een ongeluk betrokken ben is dat erg vervelend. Soms heb je mazzel en kom je met de schrik weg, maar dit is niet altijd het geval. Soms kan het zo zijn dat je letsel oploopt. Neem bijvoorbeeld een bedrijfsongeval. Het beste wat je dan als eerste kan doen is dit meteen melden bij je werkgever. Bij bedrijfsongevallen is je werkgever negen van de tien keer namelijk aansprakelijk voor de vergoeding van de kosten die bij de letselschade komen kijken. Het is daarom ook belangrijk dat je getuigen hebt die kunnen zeggen dat het ongeval echt is gebeurt. Letselschade verhalen is niet makkelijk. Mocht je wonen in regio Amsterdam kun je gebruik maken van een letselschade advocaat Amsterdam. Hij of zij is er voor opgeleid om jou zo goed mogelijk te helpen en dat alle letselschade wordt meegenomen in de kostenberekening.

Wat is letselschade?

Wat valt er allemaal precies onder letselschade en wat kun je verwachten? Een voor de hand liggend voorbeeld is een auto ongeluk. De kans dat een auto ongeluk ontstaat is natuurlijk zeer klein, maar mocht het gebeuren kun je hier ernstig letsel aan overhouden. De letselschade is meer dan alleen de kosten die worden gemaakt bij het ziekenhuis en het revalideren. Denk bijvoorbeeld ook aan studievertraging voor mensen die een opleiding volgen. Of als werkend persoon het verlies aan inkomen. Eventuele huishoudelijke hulp valt ook onder de letselschade. Wat er ook onder valt is het eigen risico wat je moet betalen bij je zorgverzekering. Er komt dus meer bij kijken dan je misschien had verwacht en daarom is het belangrijk om een letselschade advocaat Amsterdam in te zetten zodat niet wordt vergeten.

Verschil tussen een letselschade advocaat en letselschadebureau

Er zit echter een verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadebureau. Beide zullen je helpen bij bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en zullen er voor zorgen dat je letselschade wordt vergoed, maar bij een letselschadebureau werken niet altijd letselschade advocaten, sterker nog er werken niet eens altijd letselschade juristen. Dit is ook niet verplicht bij een letselschadebureau. Letselschade advocaten hebben een opleiding afgerond en zullen je dus beter kunnen helpen en ook op juridisch niveau. Zij hebben simpelweg meer kennis op dit gebied. Als je gebruik maakt van advocaten sta je ook sterker in de schoenen tegenover de verzekeraar van de tegenpartij waardoor je dus ook meer kans hebt op een vergoeding van de letselschade. Voor het geld hoef je het ook niet te doen want de advocaten letselschade Amsterdam zijn volledig kosteloos en je zal ook niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.