Laat je scriptie nakijken! Dat levert punten op

Laat je scriptie nakijken! Dat levert punten op

Het school-/studiejaar is weer begonnen. En we weten allemaal wat dat betekent: de scripties staan weer voor de deur. Een scriptie is niet zomaar even een opstel. Je moet goed in de materie duiken, daar een hypothese en een vraagstelling op bedenken, onderzoek doen en daarna een verslag maken van je bevindingen. Tot zover is het allemaal duidelijk. Maar wist je dat je scriptie kan worden afgekeurd als deze taaltechnisch niet klopt? Dus laat je scriptie nakijken. Dat scheelt veel frustratie én levert je punten op.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Kijk, zo’n scriptie an sich is al moeilijk genoeg. En zeker wanneer je er een tijd mee bezig bent, zie je je eigen fouten niet meer. Dat geeft niet, maar zorg er dan wel voor dat je je scriptie laat nakijken. Dat nakijken kan op verschillende niveaus. Je kunt je scriptie puur op taal laten nakijken, maar ook op inhoud. In het tweede geval is het wel van belang dat je iemand hebt die bekend is met jouw onderwerp. Dit kan een mentor of studiebegeleider zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een professional in te schakelen.

Laat je scriptie nakijken door een professional

Er zijn namelijk mensen gespecialiseerd in het controleren van scripties op taal- en stijlfouten, maar ook op feiten. Je kunt er bij deze mensen ook van op aan dat ze weten hoe een scriptie eruit hoort te zien. Dus dat de bronnen goed genoemd worden, dat de hoofdstukken logisch zijn ingedeeld en dat de taal (Nederlands of Engels) goed wordt toegepast. Jij levert alle tekst en afbeeldingen aan op de manier zoals jij denkt dat het goed is. Zij corrigeren hier en daar wat, zodat het een goedlopend en kloppend geheel wordt.

Maar dat kost geld!

Ja. Dat lijkt me logisch. Je neemt een dienst af die tijd kost en deze mensen vinden hun werk echt wel leuk, maar gaan niet gratis voor je aan de gang. Je moet het dan ook zien als investering in je toekomst. Door in één keer een goede scriptie in te leveren kun je al snel je scriptie gaan verdedigen. Na het verdedigen kun je op zoek naar een baan. Een baan waar je geld gaat verdienen. En dus het geld dat je besteed hebt aan je scriptie weer terugverdient. Laat je je scriptie op z’n beloop? Dan zit de kans er in dat je nog een jaar over moet doen óf zelf allerlei correcties moet doorvoeren voor je mag gaan verdedigen. De keuze lijkt mij gauw gemaakt!

Reageren is niet mogelijk.