Dit zijn de gezondste varianten koffie bij de Starbucks

Dit zijn de gezondste varianten koffie bij de Starbucks

Ben jij ook een grote liefhebber van koffie? Dan zeg je waarschijnlijk geen nee tegen een overheerlijke koffie van de Starbucks. De Starbucks staat natuurlijk bekend om hun leuke verkoopstrategie door je naam op je koffiekop te schrijven maar ook vanwege hun heerlijke koffie en de vele variaties hierop. Van een normale koffie tot een espresso en van een cappuccino tot een frappuccino, keer op keer komt het merk weer met nieuwe heerlijke variaties. Helaas bevatten sommige van deze varianten wel behoorlijk wat calorieën en daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je net op je lijn aan het letten bent. Daarom in dit blog een aantal varianten die verrassend laag in calorieën zijn.

Een cappuccino met magere melk of een non-dairy variant

Een cappuccino is eigenlijk niks anders dan een luxe variant op een shot espresso. Het enige wat er bij een cappuccino aan toe is gevoegd is melk en melkschuim. Als je de volle melk en/of het melkschuim vervangt door een lichtere variant kan dit zomaar een hoop calorieën schelen. Daarnaast kan je ook nog spelen met de grote van je koffie. Neem in plaats van een Grande een Tall koffie en je hebt zomaar een cappuccino voor nog geen 60 calorieën. Als je de smaak nog iets wilt opspicen kun je ervoor kiezen om nog wat cacao, kaneel of vanille toe te voegen.

Een cold brew

Starbucks heeft vele varianten koffie in haar assortiment. Een van deze varianten is de cold brew en is een van de nieuwste versies van koffie. Bij deze variant worden de koffiebonen namelijk bijna een hele dag in koud water gedrenkt. Door dit proces krijgt de koffie een minder zure en bittere smaak terwijl je wel de intense koffiesmaak houdt. De cold brew is gelijk aan een normale zwarte koffie alleen met een lichtere smaak. Hierdoor hoef je geen andere smaken toe te voegen om de koffie iets smakelijker te maken (mocht je niet van zwarte koffie houden). Op deze manier spaar je behoorlijk wat calorieën uit en heb je voor nog geen 30 calorieën al een Tall variant

De skinny varianten

Naast deze varianten heeft Starbucks natuurlijk slim ingespeeld op de “healthy lifestyle” trend. Ze hebben namelijk zelf al een aantal skinny varianten op de kaart gezet. In deze varianten zijn sommige ingrediënten vervangen door caloriearme ingrediënten zodat het aantal calorieën aanzien naar beneden is gebracht. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een suikervervanger of een ander soort melk. Voorbeelden van deze skinny varianten zijn de skinny vanille of mokka lattes.

Reageren is niet mogelijk.