Kiezen voor de juiste internetverbinding

Kiezen voor de juiste internetverbinding

Langzaam of geen internet in huis is een van de dingen die uw irritaties hoog kunnen laten oplopen, zeker wanneer het internet noodzakelijk is voor bijvoorbeeld uw werk of schoolopdrachten. Want op de dag van vandaag is er bijna geen manier meer om te leven zonder internet, of nouja makkelijk te leven zonder internet. Hoe kunt u kiezen voor de juiste internetverbinding voor uw wensen, vraagt u? Hieronder zijn een aantal tips te vinden die u meer informatie bieden over de bestaande internetverbindingen en welke voor -en nadelen deze hebben. 

Drie soorten internet

Op het moment zijn er drie soorten internetverbindingen op de markt. Je hebt een keuze uit een kabel, DSL of glasvezelverbinding. Er zijn veel verschillen tussen deze drie voornamelijk op het gebied van materiaal, internetsnelheid, kwaliteit en prijs. 

DSL

Een DSL-verbinding wordt gemaakt doormiddel van koper. Het signaal wordt via koper verstuurd en hoe langer het koperdraad tussen de verzender en de ontvanger van het signaal, hoe langzamer het signaal ook aankomt. 

Kabel

Kabelinternet gaat via een coaxkabel die initieel is aangelegd voor kabel-tv. De kabel in uw huis staat in directe verbinding met de hoofdcentrale, waardoor er amper snelheidsverlies optreedt. De minimale snelheid van een kabelverbinding ligt tussen de 25 en 500 MB’s per seconde. 

Glasvezelverbinding?

Glasvezel internet die u met een kabel verbind met de plaats waar het signaal vandaan komt, het signaal wordt via licht gestuurd door deze kabel. In deze kabel zitten de glasvezels. Een glasvezel is een vezel, zo dun als haar gemaakt van een speciaal soort glas. Dit maakt het geschikt om er licht doorheen te sturen. Dit licht heet laserlicht. Dat laserlicht is het signaal wat wordt verstuurd voor tv of internetverbindingen. Normaal laserlicht wordt omgezet in een signaal door middel van het sneller aan en uit zetten van het licht. Met glasvezel kan je het laserlicht razendsnel aan en uit zetten en dit doorsturen, waardoor het signaal ook razendsnel aankomt. De glasvezelverbinding gaat via een soort kabel die voor de snelste verbinding zorgt. Deze verbinding is ook nog eens duurzaam dus is hierdoor de meest toekomstbestendige verbinding. 

De kosten en providers van een glasvezel internetverbinding.

Glasvezel mag wel een van de meest dure verbindingen zijn die er bestaat, maar op het moment is het dan ook de beste op het gebied van snelheid en kwaliteit van de verbinding. Daarnaast zal deze verbinding ook het langste meegaan, waardoor het een investering in de toekomst wordt. Bij de meeste populaire providers zoals KPN is een glasvezelverbinding verkrijgbaar, denk er wel goed over na want de aanleg van een glasvezelverbinding duurt vrij lang. 

Reageren is niet mogelijk.