IVA-opleiding gericht op de automotive branche

2 min read
college

Ben je geïnteresseerd in de automotive wereld, maar ook in business management? Dan is de automotive hbo-opleiding misschien wel iets voor jou. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat kun je verwachten?

De hbo automotive opleidingen bieden studenten veel kansen. Zo kun je na en zelfs tijdens de opleiding een bijdrage leveren aan de koers van een innovatief bedrijf. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je eigen bedrijf te starten. Het programma op de IVA Business School biedt studenten kansen op een succesvolle loopbaan. De hbo automotive opleiding van de IVA heeft een sterke focus op de autowereld, zodat theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen studenten zich makkelijk inleven in de interessante werkzaamheden die worden uitgevoerd. Vrijwel alle werkgevers in deze branche zijn geïnteresseerd in de kennis en vaardigheden die geassocieerd zijn met je diploma, wat je in staat stelt om in allerlei branches te werken, niet alleen de automotive branche

Theorie in de praktijk

In de eerste twee jaar van de automotive opleiding ga je vijf keer per week naar school en in het derde jaar vier. Dit biedt structuur en discipline, waardoor studenten hun opleiding succesvol en vlot kunnen afronden. Er is een ook een mogelijkheid om tijdens de eerste drie jaar van de studie stage te lopen op de zaterdagen bij een autobedrijf. Dit brengt een voordeel met zich mee, namelijk: de theorie en praktijk dichter bij elkaar brengen. Hierdoor worden de gegeven lessen nog concreter. Vooral het laatste jaar is erg praktijkgericht. Je sluit de studie af met een afstudeerstage. Deze onderzoeksstage kan zowel in het binnen- als buitenland gedaan worden en de duur hiervan is een half jaar. De afstudeerstage hoeft niet per se automotive-gerelateerd te zijn, omdat jij genoeg kennis en kunde hebt opgedaan buiten dit vakgebied om. 

Begeleiding

Binnen de IVA wordt er een fijne structuur gehanteerd. De hbo automotive managementopleiding kent van zichzelf een goed rooster, klassikale lessen en een nauwkeurige monitoring van je studievoortgang. Er is nauw contact met de mentor, dat tijdens en buiten de lessen om plaatsvindt. Elk jaar zal je jezelf steeds verder persoonlijk blijven ontwikkelen en daar hoort ook een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Je wordt uitstekend voorbereid en klaargestoomd voor een vervolgopleiding en/of baan. Zo’n 80% heeft bij het afstuderen al direct een baan in de pocket. 

More Stories