Ideaal

2 min read

Spiegels zijn er in alle soorten en maten: vierkant, stervormig, driehoekig, ovaal, de hele ruimte vullend, of juist klein en passend in een make-up-tasje. Een vorm spiegel die echter nooit kan ontbreken, is de grote ronde spiegel.

Grote ronde spiegels zijn onmisbaar. Ze zijn de perfecte tussenmaat. Een grote ronde spiegel zit namelijk tussen mega-spiegels en handspiegels in. Met mega spiegels bedoel ik natuurlijk een spiegel die van de grond tot aan het plafond reikt, het type dat je vaak ziet in balletstudio’s.

Veel zicht

Met een grote ronde spiegel kun je veel zien. Deze spiegels zijn dan ook ideaal om je make-up in te doen: je kan precies goed zien hoe je je wenkbrauwen inkleurt, hoe je je eyeliner trekt, of je contour niet te scherp is. Je hebt daar namelijk met een grote ronde spiegel precies genoeg ruimte voor. Bij een klein spiegeltje is het vaak nogal een gepriegel; je moet bijna je ogen tot spleetjes knijpen om te zien wat je doet – en dat is natuurlijk weer niet goed voor je wimpers die je net hebt voorzien van een laagje mascara. Bij een grote ronde spiegel krijg je niet alleen genoeg ruimte, maar ook genoeg licht.

Geen afleiding

Een ander voordeel van een grote ronde spiegel, is dat deze ook weer niet zodanig groot is dat het zoveel laat zien dat het afleidend werkt. Wanneer je namelijk naast je gezicht en je haren ook nog je kleren en driekwart van je kamer en de daarbij behorende rommel op de achtergrond ziet, is het moeilijk om gefocust te blijven op waar je mee bezig was: je gezicht.

Tot slot is het ook heel prettig dat een grote ronde spiegel door haar ronde vorm een leuke toevoeging is aan je kamer: door de afwijkende ronde vorm, is het wel echt een design – in tegenstelling tot een vierkante spiegel; die blend namelijk meer in met de achtergrond, terwijl een grote ronde spiegel opvalt.