Een warm en behaaglijk huis

Een warm en behaaglijk huis

De definitie van een thuis is voor iedereen anders. Hoe je een huis tot een thuis maakt, verschilt ook per persoon. Zeker wanneer je voor het eerst alleen gaat wonen, is dit een partijtje uitzoeken. De mensen waarmee we samen wonen vormen namelijk een groot deel van het ‘thuis gevoel’. In deze blog vertel ik je wat je kan doen om je huis als een thuis aan te laten voelen. Van het huis op zich tot wat er te doen is en ook hoe de mensen die erin wonen aan het ‘thuis gevoel’ bijdragen. Lees je mee?

Het huis op zich

Het huis is een enorme factor in het thuisgevoel. Wanneer je op zoek gaat naar een huis heb je meestal bepaalde eisen. Zo wil de één dat het een oud huis is en voor de ander moet het in een specifieke buurt staan. Maar ook qua aanpassingen die je zelf doet, is er veel variëteit die ervoor kan zorgen dat het huis als van jou aanvoelt. Met mooie meubels en laminaat en vloerverwarming doen al heel veel. Zo is je huis in ieder geval warm en comfortabel.

Wat staat er te doen, wat is er te zien

Verder gaat het om wat je allemaal in huis doet of kan doen. Als je er, bij wijze van spreken, alleen maar slaapt dan zal het niet snel als een thuis aanvoelen. Mocht je nu de mogelijkheid hebben voor een thuiswerkdag dan kan je die aannemen om thuis te werken en zo meer familiair te worden met het huis. Organiseer een housewarming en spendeer de avonden af en toe thuis op de bank met een tv serie. Tijd in huis zorgt ervoor dat het als jouw huis gaat voelen.

De mensen vanbinnen

Als je helemaal alleen woont, kan dat wat eenzaam aanvoelen maar je moet het toch je hele leven met jezelf als gezelschap doen, dat is één ding dat zeker is, dan kan je maar beter oefenen met genieten van alleen zijn. Maar als je wel anderen mensen in huis hebt, zorg dan samen voor jullie huisje. Zowel in onderhoud als aankleding. Zo zullen er misschien dingen zijn die je niks vindt maar het is tekenend voor die andere persoon in jouw huishouden. En zo voelt het huis aan als een plek waar ingeleefd wordt en waar herinneringen gemaakt worden.

Zo zie je maar dat een thuis heel veel verschillende dingen in kan houden.

Reageren is niet mogelijk.