Een schone omgeving, een schoon hoofd.

Een schone omgeving, een schoon hoofd.

Een tijd lang heb ik in de zorg gewerkt. Het was een drukke en uitdagende baan. Naast al je zorg taken was je een soort manusje van alles. Lampen vervangen, pakketjes aannemen en ga zo maar door. Gelukkig was een van de taken wel uitbesteed (ook al weet ik dat ze zelfs op deze kosten proberen te bezuinigen). Het is dan ook erg belangrijk dat een taak (of taken) als deze goed worden uitgevoerd. Daarnaast kost het behoorlijk wat tijd en energie als je het zelf moet doen.

Positief effect

Misschien is het niet helemaal duidelijk waar ik het over heb. De schoonmaak taken waren uitbesteed aan Schoonmaakbedrijf Amersfoort. Het is belangrijk dat je goede afspraken met elkaar maakt over wat er wel en niet moet gebeuren en hoeveel tijd daar voor nodig is. Als het voor iedereen duidelijk is, werkt dat het prettigst. Zelf ben ik er heilig van overtuigd dat het een positief effect op mensen heeft als zaken in je omgeving schoon en opgeruimd zijn. Ze zeggen wel eens een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Een schone omgeving valt daar voor mij ook onder. Het zorgt er voor dat je minder stress hebt. Soms is het in de zorg lastig om de omgeving schoon te houden, vooral als je met jongeren werkt. Op die momenten is het echt heel fijn als je ondersteuning krijgt van een externe schoonmaker.

Foutje bedankt

Bij mijn vorige werkgever is het ook wel eens misgegaan. Niet dat het per se de schuld van iemand was. Een ongeluk zit in een klein hoekje zullen we maar zeggen. De schoonmaker was net bezig om de trap te dweilen en had een bordje neergezet dat het glad was. De pakketbezorger had haast en het bordje niet gezien. Hij 'sprintte' de trap op maar gleed uit over een trede. Hij kwam behoorlijk hard ten val en had last van zijn ribben. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen en kon hij vervolgens gewoon weer aan het werk maar het was wel even schrikken. Hoewel de schoonmaker alles goed had gedaan, voelde hij zich toch behoorlijk verantwoordelijk. Uiteindelijk hebben we met zijn allen een kopje koffie kunnen drinken om te bekomen van de schrik en te 'vieren' dat het allemaal goed was afgelopen. Eind goed, al goed.

In de toekomst zal ik in ieder geval wat beter opletten als ik ergens een bordje zie staan met 'Pas op. Glad.' Ze staan er dus niet voor niets. 

Reageren is niet mogelijk.