In 3 stappen naar je droomhuis

2 min read

Droom jij van een eigen huisje? Misschien wel huisje, boompje, beestje? Stop met dromen en begin met realiseren! Want dromen zijn leuk, maar nog leuker is het als deze dromen uitkomen. In deze blog nemen we je mee langs 3 stappen waardoor jij straks in je eigen droomhuis kunt wonen. Lees snel verder en ervaar meer hierover!

1.De droom

Het begint allemaal bij je droom: hoe ziet jouw droom er precies uit? Maak voor jezelf concreet hoe jouw droomhuis eruit ziet. Te beginnen met de plek: staat jouw droomhuis in de stad, op het platteland of ergens ertussenin? Staat jouw droomhuis in een gezellige, drukke (winkel)straat of juist ergens rustig in de natuur? Is jouw droomhuis een oud pareltje, die je misschien moet opknappen, of ga jij voor spiksplinternieuwe nieuwbouw? Wil jij een huis met een grote tuin, een balkon of een dakterras? En wat betreft licht, ramen op het zuiden of juist wat meer verdekt? Kijk om je heen wat je in andere huizen aanspreekt en krijg zo concreet mogelijk voor ogen waar jij warm van wordt. Dit helpt je een stuk op weg richting de realisatie van deze droom.

2.De zoektocht

Als je weet wat je zoekt, kun je van daaruit beginnen aan de zoektocht. Breng vrienden en familie op de hoogte van dat en wat je zoekt, en wie weet kunnen zij je helpen. Veel oren en ogen horen en zien meer dan een paar. Er zijn natuurlijk ontelbare websites waar je online naar huizen kunt zoeken, maar het kan ook de moeite waard zijn om de hulp van een makelaar in te schakelen. Die kan je helpen om gericht te zoeken naar wat jij voor ogen hebt. En vergeet niet je ogen open te houden als je zelf op pad bent. Misschien zie je ergens wel ineens een “te koop” bord bij een ontzettend mooi huisje staan. Als je maar lang genoeg zoekt komt er vanzelf eens iets op je pad!

3.De financiering

En dan, als je je droomhuis gevonden hebt, is het tijd om de financiering rond te krijgen. Want een huis kost nou eenmaal een flinke som geld. Gelukkig is het een investering, maar het is de moeite waard om goed uit te zoeken hoe je je financiering passend rond krijgt. Voor veel mensen is een hypoheek nodig, en hier bestaan verschillende vormen van. Hypotheekrente is zeker iets om rekening mee te houden, en het loont het om goed uit te zoeken welke hypotheek het beste aansluit op jouw specifieke situatie. Ook hier kan de hulp van een professional waardevol bij zijn.

Succes met je zoektocht!