Drie leuke bestemmingen om nog eens te bezoeken

Drie leuke bestemmingen om nog eens te bezoeken

Een stedentrip is geweldig leuk. Het geeft je de kans om even de ontspanning op te zoeken in het drukke werkleven, om bij te kletsen met een vriend(in) of geliefde en om veel culturele activiteiten te doen. Genoeg redenen om op een stedentrip te gaan dus. Een bestemming kiezen kan alleen nog wel eens lastig zijn. Zeker als je met iemand gaat die eisen heeft aan de bestemming. Gelukkig zijn er genoeg leuke bestemmingen om uit te kiezen, ook binnen Europa. In deze blog vertel ik, ter inspiratie, iets over drie bestemmingen die mij goed zijn bevallen in de afgelopen jaren! 

Berlijn

Een van mijn eerste echte stedentrips was een aantal jaar geleden naar Berlijn. Bij Berlijn had ik eigenlijk best wel een negatief beeld. Ik zag veel industrieterreinen voor me en dacht natuurlijk aan de Tweede Wereldoorlog. Is het nog wel een mooie stad, vroeg ik mij af. Mijn gedachte werd al snel veranderd: ik vind Berlijn inmiddels een geweldige stad! Het is niet zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Rome waar nog veel oude gebouwen staan, maar heeft juist heel veel industriële en hippe plekjes. Geen industrieterreinen, maar bijvoorbeeld een industrieterrein of fabriek omgebouwd tot foodhal of loungebar. Berlijn heeft mij dus goed verrast, en zeker in de zomer is het erg leuk. Veel jongeren en stadsstrandjes om lekker te relaxen. Dus ook als je in de zomer niet zo lang weg kan of niet zo’n groot budget hebt: Berlijn is de place to be!  

Athene 

En wat dacht je van een stedentrip Athene? Deze bestemming is heel anders dan Berlijn, maar ook zeker een aanrader. Deze bestemming kan vooral heel lekker zijn in het voorjaar, omdat de temperatuur door de zuidelijke ligging toch wat hoger ligt dan in Nederland. Anders dan Berlijn waarbij je nooit zeker weet (net zoals in Nederland) hoe het weer gaat zijn, heb je in Athene bijna 100% garantie op een zonnetje. De stad Athene is goed voor culturele ‘sightseeing’, aangezien er bij de aanleg van het metronetwerk duizenden antieke schatten zijn opgegraven. Maar ook voor de standaard stedentrip-activiteiten zoals shoppen en terrasjes pakken zit je hier zeker goed.  

Lissabon 

Tot slot is Lissabon een van mijn favoriete steden geworden. Ook bij deze stad had ik niet echt een duidelijk beeld voordat ik erheen ging. Ik hoorde wel goede verhalen, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Maar ondanks mijn hoge verwachtingen, heeft Lissabon deze alsnog overtroffen! Ik ben gek op kleine straatjes en die heb je in Lissabon zo veel. Elke hoek die je omgaat heb je weer een nieuw schattig straatje met allerlei kleine winkeltjes, supermarktjes en restaurantjes. Daarnaast heb je natuurlijk ook grote hotels, zoals in elke stad. Maar de ontdekkingstocht van het échte Lissabon is echt heel erg leuk. En vergeet niet onderweg een lekkere pastel de nata te eten! 

Reageren is niet mogelijk.