Drie handige tips voor een verhuizing

Drie handige tips voor een verhuizing

Ga jij binnenkort verhuizen naar een ander huis? Verhuizen is enorm leuk en heel spannend, maar ook een hoop gedoe. Je bent er vaak veel tijd aan kwijt en er komt natuurlijk ook veel sjouwen en klussen bij kijken. Toch zijn er een aantal manieren waarop je je leven een stuk makkelijker kan maken. In deze blog deel ik drie tips die handig zijn voor als je gaat verhuizen. 

Digitale moodboards

Een verhuizing bestaat niet alleen uit klussen, verven en dingen in dozen stoppen. Er komt ook een hele hoop voorbereiding bij kijken. Zo moet je nadenken welke meubels je gaat kopen, hoe je de ruimtes gaat indelen en welke kleuren je wilt gebruiken. Hiervoor is het enorm handig om een moodboard te maken. En dit hoeft helemaal niet zoveel moeite te kosten, want je kan dit gewoon online doen! Zo kun je bijvoorbeeld op de app Pinterest of andere applicaties allemaal plaatjes verzamelen van inrichtingen en spullen die je mooi vindt. Je krijgt dan een goed idee van hoe alles er bij elkaar uit ziet en dit maakt het maken van keuzes een stuk makkelijker. 

Items laten bezorgen

Tijdens een verhuizing ben je vaak ook veel tijd kwijt aan tripjes naar de meubelzaak of de bouwmarkt. Je kan echter veel tijd besparen door meer van dit soort dingen online te bestellen. Op deze manier kun je meubels en andere spullen voor in je huis laten bezorgen, wat veel tijd en moeite scheelt in het heen en weer rijden. Bovendien kun je deze dingen al meteen laten bezorgen bij je nieuwe huis, wat weer een aantal volle verhuisdozen bespaart. Naast dat je meubels kunt laten bezorgen, kun je ook benodigdheden voor de verhuizing laten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals verf, schuurpapier, etc. Er zijn zelfs containerverhuur zaken die een container bij je kunnen bezorgen. Ook dit scheelt heel veel ritjes naar bouwmarkten, wat de verhuizing een stuk efficiënter en sneller maakt. 

Schakel hulp in

Een laatste tip die ik graag wil meegeven, is om zoveel mogelijk hulp in te schakelen. Zelf spreek ik uit ervaring dat het heel fijn is om meer helpende handen te hebben. Bij mijn verhuizing vorig jaar voelde ik mij eerst zeer bezwaard om hulp van mijn vrienden familie te vragen, maar dit heb ik uiteindelijk toch gedaan. Achteraf zou ik niet weten hoe ik het zonder hen voor elkaar had gekregen! Het was enorm fijn om hulp te hebben, want verhuizen blijkt altijd een grotere klus dan het van te voren lijkt.

Reageren is niet mogelijk.