De vakantietrends van 2020

2 min read

Ieder jaar zijn er weer nieuwe landen die een populaire vakantiebestemming worden voor Nederlandse toeristen. Zo blijven Frankrijk, Spanje en Italië altijd het meest bezocht, maar zijn er ook elk jaar nieuwe landen waar Nederlanders naar toe trekken. In 2018 ontdekte de Nederlanders de Algarve in Portugal en Kefalonia in Griekenland. In 2019 verruilde veel van onze landgenoten Nederland voor Jordanië of Zuid-Afrika en in dit blog lees je de populairste landen van 2020!

Dubai

Het trendy vakantieland van 2020 wordt Dubai. Waar veel Nederlanders gewend zijn om juist oude steden en dorpen te bezoeken, is Dubai juist een compleet nieuw. Het land wordt steeds groter door de luxe eilanden die worden aangelegd. Dit is ook nodig, omdat het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Hoogtepunten in Dubai waar je geweest moet zijn zijn: Burj Khalifa, Dubai Mall, Downtown Dubai, Burj al Arab en Palm Jumeirah. Wil je zeker zijn dan je dit allemaal ziet? Boek dan een pakketreis naar dubai.

Scandinavië

Wintersport wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Daardoor wordt het steeds drukker in de skigebieden van Oostenrijk en Frankrijk. Dat is ook de reden dat er steeds meer mensen gaan wintersporten in Scandinavië. Vooral Zweden en Noorwegen staan bekend om hun goede pistes. Daarnaast hebben deze landen een prachtige natuur en meer dan genoeg aanbod voor een vakantiewoning op wintersport. Andere voordelen aan een wintersport in Scandinavië zijn: makkelijk te bereiken met het vliegtuig, kindvriendelijk en veel meer te doen dan alleen wintersporten.

Surprise

Alweer de laatste vakantietrend voor 2020 is dat Nederlanders zich graag willen laten verrassen. Ze boeken een vakantie alleen zonder te beslissen waar naar toe. Dus ze boeken alleen het aantal dagen en welk soort accommodatie (hostel, appartement of hotel) vervolgens kiest de reisorganisatie waar je naar toe gaat. Van te voren krijg je wel een lijst met het weer en de kleren die je mee moet nemen. Als je op het vliegveld bent, krijg je te horen waar je naar toe gaat.