De populairste puzzels

2 min read

Een legpuzzel is een kartonnen plaatje dat is opgedeeld in verschillende stukjes. Deze stukjes passen in elkaar en kunnen weer tot een geheel worden gemaakt. De populairste  puzzels zijn een legpuzzel 500 stukken of een van 1000 stukken. Over het algemeen is een puzzel een leuk plaatje wat duidelijke patronen heeft. Zo zijn er vaak cartoons afgebeeld of bestaan ze juist uit fotos van dieren of mooie landschappen. De puzzels met cartoons zijn iets populairder omdat ze relatief iets makkelijker zijn dan abstracte puzzels, omdat de patronen makkelijker te herkennen zijn bij cartoons. Dit komt door de duidelijke overgang tussen kleuren in deze afbeeldingen. 

Puzzels zijn verslavend

De puzzel met 1000 stukken wordt steeds populairder. De reden waarom mensen een goede legpuzzel vaak leuk vinden, is dat het een vrij eenvoudige maar verslavende bezigheid is. Het is vrij eenvoudig omdat het enige wat je uiteindelijk hoeft te doen, is de verschillende stukjes aan elkaar leggen op de juiste plek. Het is verslavend omdat een puzzel afgemaakt kan worden. Halverwege een puzzel stoppen is voor veel mensen simpelweg geen optie, tenzij de puzzel echt veel te moeilijk is. Als beginnende puzzelaar is het wel aan te raden om met kleinere puzzels te beginnen, zodat je makkelijker klaar bent en niet ontmoedigd raakt. 

Puzzels of bordspellen

Heb je alle puzzels in het van Haasteren puzzel overzicht al klaar? Dan is het misschien tijd om over te stappen op een ander type puzzel. Mocht je geen zin hebben in een andere soort puzzel, dan is dat te begrijpen. De van Haasteren puzzels zijn erg leuk en er zijn weinig puzzels die er op lijken qua uitdaging en plezier. Je zou ook een kunnen kijken naar bordspellen of andere soorten spellen. Er zijn veel verschillende soorten spellen die worden gespeeld tegenwoordig. Sommige van deze spellen zijn voor kinderen. Sommige van deze spellen voor kinderen zijn voor volwassenen tot en met 99 jaar. 

Voordelen van een nieuwe legpuzzel

Wat zijn de voordelen van een nieuwe 1000 stukjes Ravensburger puzzel? Een van de voordelen van een nieuwe legpuzzel is dat het een nieuwe uitdaging voor je is. Het is makkelijk om een nieuwe legpuzzel steeds opnieuw te gebruiken. De meeste puzzels zijn ontworpen om uitdagend te zijn. Er zijn veel legpuzzels die eenvoudig te maken lijken te zijn, maar uiteindelijk zijn ze moeilijk toch een stuk moeilijker dan gedacht. Een nieuwe legpuzzel bevat een aantal basisstukken waarvan je zeker weet dat ze allemaal aanwezig zijn. Ook dat is natuurlijk een voordeel van een nieuwe legpuzzel. Op de voorkant van de doos van de legpuzzel is bijna altijd duidelijk te zien over welke afbeelding het gaat.