De meest iconische brillendragers

2 min read

Brillen zijn er in allerlei vormen en maten. En dat moet ook wel. Enerzijds omdat ieder gezicht uniek is, en niet ieder type bril past bij iedere gezichtsvorm. Zo zul je met een rond koppie beter voor een rechthoekig montuur kiezen, terwijl je met een meer vierkant hoofd juist de harde lijnen van je gezicht kan verzachten met een ronde bril. Op websites als Charlie Temple kan je eenvoudig online brillen passen. Zo zie je precies welke bril vrouw of mannen het beste staan!

Anderzijds is de bril natuurlijk een trendgevoelige accessoire. Een bril kan allesbepalend zijn voor jouw look. Dat bewijzen de volgende iconische brillendragers!

Elton John

Geen twijfel mogelijk: Elton John rockt zijn bril! Elton John staat bekend om zijn excentrieke en flamboyante aard, en dat weet hij goed te benadrukken met zijn brillenkeuze. Er zijn maar een paar mensen op deze wereldbol die met dergelijke monturen weg kunnen komen. Gelukkig blijft Elton John het spectrum verbreden!

Bono

De lead zanger van U2 wordt nooit gezien zonder zijn grote, vierkante getinte bril. Veel mensen denken dat Bono deze bril enkel draagt om zijn rocksterren look te accentueren. Maar dat is niet waar! Bono moet de bril namelijk dragen vanwege medische redenen: hij heeft last van glaucoma. De bril is dus nodig om zijn ogen te beschermen. Maar gelukkig staat die hem fantastisch!

Steve Jobs

Oprichter en voormalig CEO van Apple Inc droeg altijd een bril die paste bij de uitstraling van zijn producten: lekker minimalistisch. Steve Jobs verkreeg de bril in 1998 en heeft nooit meer een andere bril gedragen.

Will.I.Am

Will.I.Am is erg gepassioneerd over zijn zonnebril. Zo gepassioneerd, dat hij zijn eigen merk heeft opgericht, genaamd ill.i Optics. Dat heeft hij gedaan in samenwerking met de designer George Gorrow. Het is een ware revolutie voor brillen, iedere bril is een wilde verschijning.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn is een icoon, daar is geen twijfel over mogelijk. Een ster op je beeldscherm, een fantastische Hollywood ster en fashionista. Hepburn heeft misschien wel een van de meest herkenbare gezichten, en er zijn talloze foto’s van haar genomen. En op veel van deze foto’s draagt ze forse zonnebrillen! Ze bewijst dat deze stijl tijdloos is.

John Lennon

Niets is zo ‘retro’ als het ronde zonnebrilletje van John Lennon. Onmisbaar op een festival. De bril wordt ook wel ‘teashades’ genoemd. Deze smalle, ronden glazen zijn het symbool van de hippie cultuur, van liefde en vrede. En het was John Lennon zelf die het model populair maakte, met name dankzij zijn muziek video van ‘Imagine’.

Het moge duidelijk zijn: een goede bril máákt jouw look!