De leukste hobby’s die je kunt uitproberen!

2 min read

We zitten inmiddels middenin de tweede lockdown en we merken om ons heen dat het voor iedereen steeds lastiger wordt. Vooral met de koude dagen die we gehad hebben, is het niet makkelijk geweest. Gelukkig zien we dat het langzaamaan weer lekkerder weer wordt en dat we weer meer buiten kunnen doen. Hoe kunnen we leuke hobby’s vinden en de tijd goed benutten?

Een stedentrip in Nederland

Je kunt je eigen land beter leren kennen! Zo kun je zelfs in je eigen stad of dorp een andere soort wandeling inplannen dan je gewend bent. Denk aan de geschiedenis opzoeken van de plek waar je woont. Op die manier kun je verschillende wijken en gebouwen bekijken terwijl je er meer over leert. Zo kun je dit ook doen in andere steden. We kunnen natuurlijk nog in hotels slapen en zo wandelingen maken op nieuwe plekken.

Wat te doen met slecht weer?

Slecht weer vindt niemand leuk! Het liefst gaan we op de bank liggen en alleen maar films en series kijken onder een dekentje. Dit is natuurlijk leuk voor even, maar we zien dat iedereen dit inmiddels ook zat is geworden. Met slecht weer kun je veel meer doen wat je bezighoudt. Zo kun je verven, kijk eens op https://www.deverfvakman.nl/verfadvies/ral-9001-en-ral-9010-wat-is-het-verschil/ wat je tegenkomt aan informatie. Verder kun je ook boeken lezen over onderwerpen die je interessant vindt. Samen met je huisgenoten kun je een boekenclub beginnen en de onderwerpen met elkaar bespreken.

Terug de natuur in

Houd je ervan om in de natuur te zijn? Nederland kent veel bossen en we hebben onze stranden! Je kunt in je vrije tijd meer in de natuur zijn door daar te gaan wandelen in plaats van alleen in het centrum of je eigen wijk. Even niks druks om je heen en alleen luisteren naar de geluiden van vogels.