De beste zakelijke rekening voor een zzp\’er

2 min read

Als je zzp’er bent, denk je er wellicht over na om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening is handig, overzichtelijk en geeft je een fijne scheiding tussen je zakelijke uitgaven en je privéuitgaven. Maar welke zakelijke rekening geschikt is voor jou, is soms lastig te vinden. Daarom heeft zzp daily op een rijtje gezet welke zakelijke rekeningen je kan overwegen. Zakelijke rekeningen vergelijken was nog nooit zo makkelijk. 

De winnaars voor beste prijs

Er zijn twee duidelijke winnaars aan te wijzen uit deze vergelijking. Dat zijn de zakelijke rekeningen van Knab en van N26. Deze zijn bij uitstek geschikt voor zzp’ers, omdat zzp’ers niet zo veel transacties doen per jaar. En voor onder de 1180 transacties per jaar, betaal je bij Knab geen transactiekosten. Het enige wat je betaalt is het maandelijkse bedrag van zes euro voor het in gebruik hebben van de rekening. N26 is zelfs helemaal gratis, daar betaal je deze maandelijkse kosten niet eens. Je betaalt alleen eenmalig voor de aanschaf van een MasterCard, tien euro, en verder voor opnamen via een pinautomaat. En dan krijg je nog steeds de eerste vijf geldopnamen gratis (daarna wordt het twee euro per opname). 

Gemak

Deze twee aanbieders klinken aantrekkelijk omdat er een gunstig prijskaartje aan hangt, maar de prijs is natuurlijk niet alles. Je wil ook een rekening die gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Bij een bank die jou helpt als je hulp nodig hebt. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de service die er aangeboden wordt. Gelukkig scoort Knab ook hier hoog, als jonge en klantvriendelijke bank. Een gevaarlijke valkuil is het mooie servicepakket dat de grote banken (ING, Rabobank, etc) aanbieden. Extra gebruikers, geld storten, zakelijk krediet, creditcards, en nog veel meer. Dat klinkt mooi, maar als zzp’er ga je daar zeer waarschijnlijk toch geen gebruik van maken, terwijl je er dan wel voor betaalt. Zonde van je geld dus. Ga liever voor een bank die zich richt op zzp’ers. 

Duurzaam

Dit is ook een belangrijk punt. Je wil je natuurlijk wel aansluiten bij een bank die milieuvriendelijk te werk gaat. De meest milieuvriendelijke bank is Triodos. De zakelijke rekening van Triodos is iets duurder, maar daarmee draag je wel bij aan een betere wereld. Een zakelijke rekening zonder schuldgevoelens dus. 

Natuurlijk kan je het beste advies vragen van mede-zzp’ers en de aanbieders van zakelijke rekeningen die jou aanspreken. Zij kunnen jou helpen met het maken van de juiste keuze voor een geschikte zakelijke rekening voor jou.