De beste materialen voor je paard

2 min read

Wanneer je een paard koopt, wil je natuurlijk de beste materialen hebben op het gebied van stalinrichting en afrastering. Maar ook om de sport te kunnen beoefenen.  De meeste spullen zijn niet goedkoop en vragen om gepast onderhoud voor een lange levensduur.  patura kopen bij nedlandic vind je een groot assortiment van drinkbakken, voertechniek, ligboxen en afrastering. Het staat voor Duitse kwaliteit. Ze staan bekend om de goede garantie die ze geven op hun producten. Wil je hooiruiven online bestellen? Denk dan aan een wandruif of een ronde balenruif. Het is eenvoudig om je dier extra voer te geven zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Ze hebben dan 24 uur per dag de beschikking over ruwvoer en draagt het bij aan minder verspilling aan voer. 

Springen met je paard

Samen met dressuur is springen een van de meest populaire disciplines binnen de ruitersport. Bij een springwedstrijd moeten paard en ruiter tussen de 10 en 13 hindernissen afleggen zonder fouten te maken. Je krijgt strafpunten wanneer er bijvoorbeeld een balk van de hindernis valt of als een paard weigert. Binnen je niet binnen een vastgestelde tijd binnen dan krijg je daar ook strafpunten voor. Thuis kan je zelf ook een hindernis maken. Ja kan het paard bijvoorbeeld over een boomstam heen laten springen. Begin je net met springen begin dan met het lopen over balkje. Je legt dan een springbalk op de grond waar een paard overheen moet stappen.

Verzorging paard na het rijden

Wanneer je op je paard hebt gereden geef hem daarna de tijd om goed af te koelen en op adem te komen. Je laat het paard goed uitstappen aan een lange teugel. Als de ademhaling weer rustig is en het paard niet meer hijgt kan je hem na verzorgen. Spoel zijn benen af met koud water voordat je hem op stal zet. Is je paard erg bezweet droog hem af met stro of een zweetmes. Zorg ervoor dat er voldoende water in de drinkbakken zit.