De batterij van mijn MacBook vervangen

2 min read

Ik gebruik mijn laptop voor alles. Wanneer ik alles zeg dan bedoel ik ook echt alles. Ik werk er de hele dag mee, zoek er recepten voor het avondeten mee op, bestel mijn boodschappen online, doe mijn belastingen, videobel met mijn kinderen via mijn laptop en kijk er ook tv op. Kortom mijn laptop is bijna de hele dag in gebruik. Zelfs ’s avonds lees ik er nog wel eens een boek op of kijk ik naar film via mijn laptop. Ik zou ook echt niet weten wat ik zonder mijn laptop zou moeten doen. Daarom schrok ik laatst heel erg toen mijn MacBook slecht begon te laden. Het lampje van de oplader bleef knipperen en viel soms ook uit. Zolang ik mijn laptop de hele dag aan de lader hing kon ik nog wel blijven werken, hier nam ik op dat moment dus ook genoegen mee. Een poosje later werd het steeds erger, het percentage van de batterij ging niet meer omhoog bij het laden, dit betekende dus dat mijn laptop niet meer werd opgeladen. 

Een betrouwbaar bedrijf

Ik ging meteen opzoek op het internet en kwam uit bij een betrouwbare zaak in de buurt. Zij hebben expertise op het gebied van Apple reparaties en zouden mijn Macbook batterij vervangen of repareren.  Ze hebben namelijk een grote voorraad originele Apple onderdelen voorhanden en ze zouden gelijk voor mij aan de slag kunnen gaan. Ik wilde natuurlijk niks liever dan dat te horen krijgen. Er werd gevraagd of ik toevallig wist of mijn laptop onlangs was gevallen of een harde stoot had gekregen. Dit zijn namelijk regelmatig de oorzaken van een defecte batterij. Zover ik mij kon herinneren had mijn laptop geen harde stoot gekregen de afgelopen tijd. De medewerker zei dat het ook gewoon slijtage of kortsluiting kon zijn waar ik zelf niks aan kon doen. Ze vertelden dat ze zouden gaan starten met een diagnose. 

Diagnose

Deze diagnose wordt gemaakt door een van de specialisten. Met behulp van de diagnose kan er een prijsopgave worden opgesteld. De uiteindelijke kosten hangen onder andere af van het bouwjaar van de MacBook en welk type het is. Na afloop van de diagnose wordt op dezelfde werkdag de reparatiekosten telefonisch met de klant besproken. Meestal kan de laptop binnen 24 uur worden uitgevoerd. Ik werd steeds blijer naarmate ik al deze informatie te horen kreeg. Ook zou er een garantie van 12 maanden worden geboden na de reparatie. Ik wist direct dat dit perfect voor mij was, dus ik besloot om mijn laptop direct langs te brengen zodat ik weer snel mijn laptop zou kunnen gebruiken. Ik heb nu al zin om weer met een goede batterij op pad te kunnen gaan.