Beleg in fondsen, dat is een aanrader

2 min read

Heb je je schaapjes op het droge en wil je nog iets doen met je geld? Staat het anders maar op de bank zonder dat je er nog rente op vangt? Dan is beleg in fondsen wel een goed idee. Beleg in fondsen is een manier van beleggen die veiliger is dan veel andere manieren van beleggen. Al blijft het natuurlijk altijd een risico. Beleg in fondsen dus ook alleen met geld dat je niet perse nodig hebt. Door in fondsen te beleggen kun je geld verdienen, maar natuurlijk ook verliezen.

Beleg in fondsen met het oog van de expert

Je hoeft daar zelf geen expert voor te zijn. Door een portefeuille met fondsen aan te schaffen maak je gebruik van de expertise van professionals. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw fondsen het meeste rendement opleveren voor jou. Dit doen zij, onder andere, door het risico te spreiden over verschillende fondsen. Gaat één bedrijf failliet, dan kunnen de andere bedrijven in jouw portfolio dit verlies opvangen. Zo leid je niet direct grote, onoverkomelijke verliezen, maar kun je je kaarten herverdelen en verder gaan waar je gebleven was. Je neemt je verlies en gaat door. Dit is anders dan wanneer je gaat beleggen in aandelen van één bepaald bedrijf. Dat kan snel veel geld opleveren, maar het kan ook je ondergang zijn.

Voor wie is beleggen in fondsen geschikt?

Beleg in fondsen is uitermate geschikt voor mensen die spaargeld hebben en daar niets mee doen. Je kunt beleggen in fondsen zien als het sparen op de lange termijn. Het gaat niet snel, maar als je een goed fonds kiest, dan komt er steeds wat geld bij. Ook is beleggen in fondsen interessant voor iedereen die geen zin of geen tijd heeft om zich uitgebreid in te lezen in de mogelijkheden van het beleggen en het handelen in aandelen. Je kiest een fonds, stort geld, en dan wordt verder alles voor je geregeld.

Hoe gaat zoiets te werk?

Ook als je geen tijd of zin hebt om je uitgebreid in te lezen, is het verstandig om toch iets van onderzoek naar de verschillende fondsen te doen. Via de link hierboven kun je al heel veel informatie vinden over de verschillende fondsen. Kies dan een fonds dat bij jou past. En verder is het precies zoals het hierboven al beschreven werd. Je stort geld en je wacht af. Het beleg in fondsen is voor mensen met geduld. Het is niet zo dat je in één keer een klapper zult maken waardoor je voor altijd klaar bent.