Zo blijf je plezier halen uit je baan!

Zo blijf je plezier halen uit je baan!

Uiteindelijk zal elk mens er aan moeten geloven, een vaste baan. Zeker als je net van je studie komt kan het een hele omschakeling zijn. Maar hoe zorg je er voor dat je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk uit je baan kan halen? En dan hebben we het niet alleen over geld. Elk jaar komen er ontzettend veel mensen met burn-out thuis te zitten omdat ze niet genoeg aan hun eigen gemoedstoestand denken op hun werk. Want zeg nou zelf, voor een activiteit die je dertig tot veertig uur per week doet kan het maar beter zo zijn dat je er ook plezier in hebt. Daarom hebben we wat kleine tips op een rij gezet die jij kan doen om ook plezier uit de kleinere dingen te halen.

Organiseer een borrel

Borrels zijn een perfecte manier om even de stress van de werkdag af te blazen en gezellig te kletsen met collega’s. Met name de vrijdagmiddagborrel (beter bekent als vrijmibo) is op veel werkplekken populair. Ga dus eens na of er al een vrijmibo wordt georganiseerd waar je heen kan, en wanneer dit niet het geval is kan je er gemakkelijk zelf een organiseren. Vraag eerst aan je leidinggevende of je het gewoon kan organiseren op kantoor, kan dit niet dan loont het vaak om te kijken of er in de buurt een leuk café is. Laat collega’s ruim van te voren weten dat er een borrel is, zodat de meeste mensen gewoon kunnen, want wie zegt er nou nee tegen een lekker pilsje of wijntje op de vrijdagmiddag.

Doe eens iets liefs

Je spendeert elke flink veel tijd met je collega’s, dus je wil het liefst wel op goede voet met ze blijven. Het hoeven natuurlijk niet je beste vrienden te worden, maar het spreekwoord een goede buur is beter dan een verre vriend geld ook voor collega’s. Als je fijn kan samenwerken zal je werk gemakkelijker en sneller gaan. Wees ook niet bang om af en toe een klein bedankje te kopen wanneer een collega je echt uit de brand heeft geholpen. Een doosje bedankt chocolade zorgt er voor dat ze je zo nog een keer zullen helpen. Het is een kleine moeite maar het bevordert wel degelijk de sfeer op de werkvloer op positieve wijze. Aarzel dus geen moment de volgende keer dat een collega je helpt en geef een lekker chocolade bedankje of een mooi bosje bloemen.

Reageren is niet mogelijk.