Backlinks kopen, een aanrader?

Backlinks kopen, een aanrader?

Is het kopen van backlinks aan te raden? Krijg je waar voor je geld?

Het antwoord op deze vraag is tweeledig: soms lijkt je een koopje te hebben gescoord door duizenden backlinks naar jouw site aan te schaffen voor een minimaal bedrag, maar uiteindelijk is je site er beroerder aan toe dan voor deze koop. De aangekochte backlinks blijken namelijk op artificiele wijze te zijn vermenigvuldigd en Google komt dit vroeg of laat op het spoor. De opleving van de site word daardoor zonder mededogen tot stilstand gebracht en de pagina wordt voor straf gedegradeerd tot een onzichtbaar iets.

Degelijke backlinks

Het is echter niet altijd kommer en kwel. Er zijn ook bureaus die het aanleggen van links tot hun specialiteiten rekenen. Steeds opnieuw weten zij originele teksten te produceren die een natuurlijk karakter hebben en het speurprogramma van Google ten vriend houden. Bovendien weten zij de hotspots te vinden. Bedrijvengids en Wikipedia zijn goede voorbeelden van een backlinklocatie die goud waard is. Mensen zoeken op een bepaald onderwerp en willen er zoveel mogelijk informatie over inwinnen. Een extra klik op een link is zo gemaakt.

Collega-sites

Je kunt ook links laten aanleggen naar een webpagina van een vakgenoot. Naar elkaar linken is zelfs nog effectiever. Zo versterk je elkaars positie. Een blog doet wonderen als backlink. Het is een toonbeeld van vernieuwing.

Website om je vingers bij af te likken

Neem zelf ook een blog. Als je niet beschikt over een goede pen, is het zeker de moeite waard om een schrijver op wekelijkse basis in te huren die je site up to date houdt.

Video’s zijn ook een welkome afwisseling in een grote lap tekst op een site en wat goede foto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Leg de basis zelf en verstevig deze met goede backlinks aangekocht bij een betrouwbaar bedrijf.

Reageren is niet mogelijk.